toegankelijk, natuurlijk!

wie mag er niet meedoen?

Wist je dat zo'n 25 procent van de internetgebruikers in meer of mindere mate een beperking heeft, die van invloed is op de manier waarop ze het web ervaren? Best veel! en de helft daarvan heeft een ernstige beperking, waardoor ze veel websites minder goed of zelfs helemaal niet kunnen gebruiken.

aantallen mensen met een beperking in Nederland

Wist je dat veel mensen met ernstige handicaps juist bovengemiddeld veel op het internet surfen? Niet zo gek, want omdat ze vaak minder mobiel zijn, is dat hun venster op de wereld, hun manier om sociaal actief te zijn, hun plek om zaken te doen.

gemiste kans

Iemand die een website lanceert die geen rekening houdt met gebruikers met beperkingen laat een enorme kans liggen; en het is zo simpel! Gewoon een kwestie van een webbouwer uitzoeken die weet hoe hij een website toegankelijk maakt. Bij website zonder gedoe weten we dat, en hoort dat bij het standaardpakket.

We zouden het niet anders willen. Jij ook niet, als maatschappelijk verantwoord ondernemer!

en...

Weet je wie zeer actief het web afstruint, en stekeblind, stokdoof en motorisch compleet gestoord is? ... Google! Die is er heel erg bij gebaat als je site toegankelijk is, want dan kan hij makkelijker bij je webteksten komen; en dat levert punten op.

neem contact op